جوش زیرپوستی، جوش چرکی، جوش سرسیاه و غیره از انواع جوش ها هستند که دلیل به وجود آمدن هر کدام با دیگری تفاوت دارد. جوش های زیرپوستی در زیر پوست به وجود می آیند و در نتیجه درمان دشوارتری در مقایسه با سایر جوش ها دارند. هدف این مقاله، بررسی علت بروز جوش زیرپوستی، نحوه پیشگیری و راهکارهایی برای درمان جوش زیرپوستی صورت است. پس با این مقاله همراه شوید.
جوش ها به عنوان نوعی عارضه پوستی، قابلیت تحت تاثیر قرار دادن ظاهر پوست را دارند و در زمینه زیبایی و سلامتی از عوامل مهم به شمار می روند. به دلیل قرارگیری پوست صورت در معرض عوامل محیطی مختلف مانند نور خورشید، آلودگی هوا، آلاینده ها و غیره باید از آن مراقبت کرد.
علت بروز جوش زیرپوستی
دلایل بروز جوش های زیرپوستی مختلف است که از بین آنها می توان مواردی مانند نوع تغذیه، عوامل وراثتی، شرایط آب و هوایی، آلودگی محیط، تغییر هورمون ها، مصرف مواد آرایشی و بهداشتی نامرغوب و غیره را نام برد. به طور کلی می توان مهم ترین دلایل ایجاد جوش های زیرپوستی را به صورت زیر دسته بندی کرد.
محصولات آرایشی
استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی یا استفاده از محصولات بی کیفیت را می توان از دلایل بسیار شایعی مطرح کرد که منجر به بروز این نوع از مشکلات پوستی می شوند. مصرف زیاد و بلند مدت از محصولات آرایشی پوست سبب بسته شدن منافذ پوست برای مدت زمان زیادی خواهد شد. نامرغوب بودن محصولات آرایشی هم می تواند موجب دوچندان شدن تاثیر این موضوع شود و انواع جوش و آکنه را در پوست به وجود آورد.
تجمع سلول های مرده
تجمع سلول های مرده در بافت پوست را می توان به عنوان یکی از علل بروز این نوع از جوش ها به شمار آورد. در واقع تجمع سلول های مرده سبب می شود که منافذ باز پوست مسدود شوند. در نتیجه منجر به ایجاد جوش های زیرپوستی در عمق بافت پوست می شوند.
تغذیه
از سایر عوامل یا دلایل ابتلا به این مشکل پوستی، نوع تغذیه است. در حقیقت مصرف غذاهای چرب و فست فود باعث می شود که این نوع از جوش ها در عمق پوست به وجود آید. پس در صورت تغییر در سبک تغذیه خود، شاهد درمان جوش زیرپوستی صورت خواهید بود.
عدم تعادل هورمونی
عدم تعادل هورمونی که اغلب در خانم ها به چشم می خورد، می تواند از عواملی باشد که جوش های زیرپوستی را ایجاد کنند. این مشکل بیشتر در دوره های نوجوانی، بارداری یا خانم هایی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است، به چشم می خورد.
عدم رعایت بهداشت
عدم رعایت بهداشت فردی را می توان به عنوان یکی دیگر از دلایل بروز این نوع از جوش ها مطرح کرد. عدم رعایت بهداشت سبب می شود باکتری ها در منافذ پوست تجمع پیدا کند که منجر به بروز انواع جوش ها می شود. علاوه بر این عدم شستشوی صورت به طور منظم موجب می شود که چربی و سلول های مرده در منافذ پوست تجمع پیدا کنند که به نوبه خود از عوامل ایجاد جوش و مشکلات پوستی دیگر به شمار می آید.
روش های پیشگیری از بروز جوش های زیرپوستی
علاوه بر راه های درمان جوش زیرپوستی صورت، روش های پیشگیری هم وجود دارند. به منظور پیشگیری از بروز جوش های زیرپوستی، توجه به نکات و دستور العمل های زیر الزامی است.
رعایت اعتدال در شستشوی صورت
یکی از مهم ترین اقداماتی که سبب می شود از ایجاد جوش های زیرپوستی پیشگیری شود، این است که اعتدال در شستشوی پوست صورت رعایت شود. در واقع شستشوی بیش از حد پوست می تواند آن را خشک کند و عدم شستشوی به موقع می تواند منافذ باز پوست را ببندد.
شستشوی صحیح پوست
از سایر نکات مهم برای پیشگیری از بروز جوش های زیرپوستی می توان به شیوه شستشوی پوست صورت اشاره کرد. علاوه بر این که باید یک شوینده مناسب برای نوع پوست مورد نظر انتخاب شود، باید از روشی درست برای شستشوی پوست صورت بهره برد. در حال حاضر می توان فیس براش را به منظور شستشوی صحیح پوست مورد استفاده قرار داد.
شستشوی ملافه و روبالشتی به صورت مرتب
از سایر روش های پیشگیری از ایجاد جوش های زیرپوستی می توان به شستشوی ملافه ها و روبالشتی به طور مرتب اشاره کرد. زیرا ملافه و روبالشتی در هنگام خواب به صورت مرتب با صورت تماس پیدا می کند. در نتیجه وجود آلودگی در آنها می تواند در صورت، جوش به وجود آورد.
پاک کردن آرایش قبل از خواب
نخوابیدن با آرایش همواره باید مورد توجه قرار گیرد. پاک شدن آرایش پیش از خواب می تواند از ایجاد جوش جلوگیری کرده و همچنین از سلامتی پوست مراقبت کند و به همین علت بسیار حائز اهمیت است. پاک کردن آرایش سبب باز شدن کامل منافذ پوست می شود که پوست توانایی تنفس در طول شب و ترمیم خود را به آسانی داشته باشد.
استفاده از کرم مرطوب کننده
بعد از شستشوی پوست ها باید به استفاده از یک مرطوب کننده که با نوع پوست تناسب داشته باشد، توجه شود. به عنوان مثال اگر دارای پوستی چرب هستید، استفاده از یک مرطوب کننده فاقد چربی برای شما مناسب است. این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که مصرف مرطوب کننده معمولی می تواند جوش ایجاد کند. اما اگر دارای پوستی خشک هستید، استفاده از مرطوب کننده های معمولی توصیه می شود.
رعایت تغذیه مناسب
توجه به نوع تغذیه برای پیشگیری از ایجاد این نوع از جوش ها الزامی است. مصرف بیش از حد غذاهای چرب، فست فودها، مغزها، غذاهای سرخ شده، شیرینی، مواد غذایی با طبع گرم و غیره تاثیر قابل توجهی در بروز این نوع از جوش ها دارد.
روش های درمان جوش زیرپوستی صورت
چنانچه که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره شد، ایجاد جوش های زیرپوستی در عمق پوست صورت مشاهده می شوند. این نوع از جوش ها را تنها در هنگام لمس صورت می توان تشخیص داد و در نتیجه درمان آنها در مقایسه با سایر جوش ها نیازمند مدت زمان بیشتری است.
در ادامه برخی از راهکارهای خانگی که برای درمان این نوع از جوش ها تاثیرگذار است، ارائه خواهد شد تا در صورت امکان بدون نیاز به مراجعه به متخصص پوست عالی در تهران و سایر نقاط شهرها یا دکتر پوست عالی به حل مشکل پرداخت.
استفاده از کمپرس آب گرم
استفاده از کمپرس آب گرم یکی از راه هایی است که برای درمان تسکین درد جوش های زیرپوستی که در عمق پوست ایجاد می شوند، موثر است. کمپرس آب گرم سبب باز شدن منافذ پوست و انتقال جوش از زیر پوست به روی پوست می شود.
اجتناب از دستکاری جوش ها
خودداری از دستکاری جوش های زیرپوستی از راهکارهای درمان آنها است. به عبارت بهتر از فشار دادن جوش ها اجتناب کنید. فشار دادن جوش ها، آنها را تحریک می کند و موجب افزایش دوره درمان می شود. همچنین تحریک جوش، پوست را حساس می کند و زمینه ساز بروز مجدد جوش خواهد شد.
استفاده از چسب پاک کننده جوش
استفاده از چسب های پاک کننده جوش از دیگر روش ها و راهکارهای موثر در درمان جوش زیرپوستی صورت و سایر نواحی بدن است. این نوع چسب ها مختص جوش هستند و کمک می کنند چربی اضافی داخل جوش خارج شود. این چسب ها ماده ای به نام اسید سالیسیلیک دارند و تعویض آنها، 24 ساعت یک بار یا زودتر امکان پذیر است.
استفاده از محلول های موضعی
استفاده از محلول های موضعی می تواند کمک شایانی به درمان جوش زیرپوستی صورت کند. ساختار یا فرمولاسیون محلول های موضعی از موادی تشکیل شده است که دارای خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد التهابی و غیره هستند. در نتیجه استفاده از آن کمک می کند تا این نوع از جوش ها درمان شوند. محلول کلیندامایسین در دسته محلول های موضعی قرار دارد.
استفاده از روغن درخت چای
استفاده از روغن چای از سایر روش های درمان جوش های زیرپوستی است. در واقع روغن درخت چای دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریایی است و به همین دلیل در درمان این نوع از جوش ها تاثیر قابل توجهی دارد.
استفاده از یخ
استفاده از یخ می تواند تاثیر قابل توجهی در درمان جوش زیرپوستی صورت داشته باشد. به این منظور می توان با قرار دادن مقداری یخ درون یک کیسه پلاستیکی، آن را روی جوش ها قرار داد. به این ترتیب درد جوش ها کاهش پیدا می کند و التهاب آنها کم می شود.
معرفی چند ماسک مناسب برای درمان جوش زیرپوستی صورت
- ماسک روغن درخت چای و روغن بادام تلخ
- ماسک عسل و آبلیمو
- ماسک عسل و دارچین
کلام آخر
درمان جوش زیرپوستی صورت همواره دغدغه افرادی بوده است که با چنین مشکلی مواجه هستند. تیم دکتر با من می تواند خدمات پزشکی که مورد نیاز مراجعه کنندگان است را به آنها ارائه دهد. خدمات پزشکی شامل مواردی مانند مشاوره پزشکی و فروش محصولات پزشکی است. در واقع دکتر با من با برقراری ارتباط بین پزشکان و مراجعه کنندگان، دسترسی افراد را به پزشکان ممکن می کند. به عنوان مثال نحوه دسترسی به متخصص پوست اطفال توسط این مجموعه ارائه شده است.
دیدگاه خود را درج کنید