بسیاری از افراد از خشکی پوست خود رنج میبرند. این عارضه یکی از آزاردهندهترین و در عین حال شایعترین حساسیتهای پوستی است. اما عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت چیست؟ با دانستن علتهای این مشکل میتوانید از بروز آن جلوگیری کنید یا اگر به آن دچار شدهاید، تاثیراتش بر پوستتان را کم کنید.
در این مقاله قصد داریم عواملی که ممکن است پوست شما را خشک کنند، به طور کامل بررسی کنیم. بسیاری از نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، از جمله مواردی هستند که افراد به آن توجه زیادی ندارند و از انجامدادن یا ندادن آن برای تاثیر بهتر بر پوست خود غافل هستند.
اگر شما هم میخواهید بدانید که چه عواملی روی خشکی بیش از حد پوستتان تاثیر میگذارند و سلامت پوستیتان برای شما اهمیت دارد، در ادامه مقاله با ما همراه باشید و سعی کنید تمام نکاتی که گفته میشود را رعایت کنید.
چگونه بفهمیم که پوستمان خشک است؟
خشکی پوست یکی از انواع حساسیتهای پوستی به شمار میرود که اغلب با حساسیتها یا عارضههای پوستی دیگر اشتباه گرفته میشود. عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت ممکن است باعث اشتباه در تشخیص مشکلات پوستی شود. این اشتباه میتواند به فاجعه تبدیل شود؛ چرا که با شروع درمانی نامناسب و غلط تنها مشکل را تشدید میکنید.
در این قسمت نشانههای خشکی پوست را به شما توضیح میدهیم که در صورت مواجه با این مشکل بتوانید آن را تشخیص دهید. دقت کنید که حتی این نشانهها هم ممکن است در برخی عارضههای دیگر رخ دهد؛ برای همین توصیه میشود برای دانستن این که با چه چیزی رو به رو هستید، از مشاوره با دکتر پوست استفاده کنید.
احساس خشن بودن پوست
یکی از شایعترین نشانههای خشکی پوست احساس خشن و زبر بودن آن است. اگر زمانی که پوستتان را لمس میکنید، احساس زبری بیش از حد دارید، احتمالا پوست شما به خشکی و کمآبی دچار شده؛ البته لازم است بدانید که این امر تنها وقتی صحت دارد که پوست شما از قبل و در تمام طول عمرتان اینگونه نبوده باشد.
پوسته پوسته شدن
پوسته پوسته شدن یکی از نشانههایی است که معمولا همراه با خشکی پوست میآید. پوسته پوسته شدن هنگام خشکی میتواند به این دلیل باشد که سلولهای پوستی به اندازه کافی آب دریافت نکردهاند؛ بنابراین سلولها کمکم از بین میروند و لایهای جدید جای آنها را میگیرد.
خارش
اگر روی سطح پوست احساس خارش خفیفی میکنید و این امر پس از مدت کوتاهی برطرف میشود، هیچگونه جای نگرانی نیست؛ اما اگر خارشها شدید هستند و برای مدتی طولانی ادامه پیدا میکنند، میتوانید آن را یکی از نشانههای خشکی پوست در نظر بگیرید.
البته خارشها ممکن است دلایل خطرناکتری مانند اگزما یا پسوریازیس داشته باشند؛ لذا در صورتی که آزاردهنده و ناراحتکننده شدند، به متخصص پوست عالی در تهران یا شهرستانها مراجعه کنید که مطمئن شوید جای نگرانی نیست.
تغییر رنگ در پوست
یکی دیگر از نشانههای خشکی پوست صورت که به راحتی نیز قابل تشخیص و مشاهده است، به عنوان تغییر رنگ در پوست شناخته میشود. سلولهای پوستی در زمان خشکی دچار تغییراتی میشوند که علاوه اپیدرم بر ظاهر پوست (لایه درم) نیز تاثیر میگذارد.
رنگ پوستهای خشک معمولا به قرمز و صورتی تغییر پیدا میکند؛ اما در حالتهای شدیدتر ممکن است رنگش خاکستری یا قهوهای نیز بشود. تغییر رنگ در پوست نباید بیشتر از یک هفته طول بکشد. در صورتی که پوستتان بیش از مدت زمان گفته شده تغییر رنگ پیدا کرد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. البته اگر مراجعه حضوری برایتان امکانپذیر نیست، ارتباط با دکتر پوست آنلاین که بهترین آنها را به راحتی میتوانید در سایت دکتر با من پیدا کنید نیز کفایت میکند.
چه عواملی سبب خشکی پوست صورت میشوند؟
افراد معمولا از دلایلی که باعث میشوند با مشکلات پوستی مانند خشکی پوست درگیر شوند، باخبر نیستند. دانستن این دلایل میتواند احتمال بروز این مشکلات را تا حد زیادی پایین بیاورد و همچنین درمان آن را برای شما سهولت ببخشد.
در ادامه هر آنچه باید در مورد عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت بدانید را برای شما به طور مفصل توضیح خواهیم داد که بتوانید علل کمآبی پوستتان را به خوبی شناسایی کنید.
از مواد مناسب برای شست و شوی پوست خود استفاده کنید
عدم استفاده از مواد شوینده مناسب رایجترین دلیل خشکی پوست در بین افراد است. امروزه با بالا رفتن تنوع محصولات مراقبت پوستی برخی ممکن است در انتخاب شوینده مناسب برای پوستشان احساس سردرگمی کنند.
معمولا محصولات مراقبت پوستی یا شویندهها به سه دسته تقسیم میشوند، مواد مناسب برای پوستهای خشک، چرب و متعادل. اگر شویندهای که استفاده میکنید با نوع پوستی شما تناسب نداشته باشد، با مشکلات زیادی همچون خشکی یا چربی بیش از حد پوست مواجه میشوید.
شایان ذکر است در صورتی که نمیدانید از چه نوع پوستی برخوردار هستید، بهتر است از مشاوره با دکتر پوست بهره بگیرید. هرگز در این مورد خودسرانه عمل نکنید، زیرا ممکن است اشتباه کنید و تایپ پوستی خود را به اشتباه تشخیص دهید. استفاده از تنها یک محصول پوستی نادرست میتواند موجب ایجاد حساسیتها و مشکلات پوستی خطرناکی شود.
در شست و شود زیادهروی نکنید
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت شست و شوی بیش از اندازه است. برخی افراد فکر میکنند که هر چه بیشتر صورتشان را بشویند، از پوست پاکیزهتر و سالمتری برخوردارند. این یک تفکر بسیار غلط است! جوشها و تیرگی پوست هرگز با شست و شوی زیاد از بین نمیروند.
هنگامی که پوستتان را بیش از دو الی سه بار در روز میشویید، چربی و رطوبت طبیعی آن را از بین میبرید. غدد چربی برای این که این موضوع را جبران کنند، به ترشح بیش از حد روغن روی میآورند و همین امر سبب چربی و جوشهای بیشتر میشود.
اگر از دست دادن رطوبت و چربی برای مدتی طولانیتر از چند روز ادامه پیدا کند، غدد چربی دیگر توانایی جبران این کمبود را ندارند و کارکرد آنها دچار اختلال میشود. همین امر موجب خشکی پوست صورت میشود.
تاثیرات داروهای خود را به خوبی مطالعه کنید
برخی از داروها و درمانهای پزشکی ممکن است بر لایه اپیدرم پوست و غدد چربی تاثیر بگذارند. پیش از اینکه درمانی را برای خشکی پوستتان شروع کنید، ابتدا در صورت مصرف داروهای خاص شرایط و عوارض آنها را به خوبی مطالعه کنید.
اگر بیماری خاصی دارید و دارویی مصرف میکنید، حتما در رابطه با مشکلات پوستی باید از یک متخصص پوست عالی در تهران یا شهرستانها کمک بگیرید و به هیچ وجه درمانی را به طور خودسرانه و خانگی امتحان نکنید؛ چرا که ممکن است دچار تداخل دارویی یا دیگر مشکلات شوید.
سن را فراموش نکنید
افزایش سن به خودی خود میتواند یکی از عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت باشد. این نکته یکی از عواملی است که بسیاری از افراد آن را در نظر نمیگیرند و خشکی پوست ناگهانی در اثر بالا رفتن سن آنها را بیش از حد نگران میکند.
اگر خشکی پوست شما به دلیل افزایش سن به وجود آمده، درمانهایی ساده مانند استفاده از کرمهای آبرسان و مرطوبکنندهها کافی است. لازم نیست برای آن نگرانی زیادی به خرج دهید؛ اما اگر این نشانهها تشدید پیدا کرده و شما را اذیت کردند، حتما از مشاوره با دکتر پوست کمک بگیرید.
کلام آخر
عوامل تاثیرگذار در خشکی پوست صورت نکاتی هستند که با کمی احتیاط و توجه به آنها در زندگی روزانه خود میتوانید تاثیرشان را کاهش دهید. توجه کنید که رعایت همیشگی این نکات احتمال درگیر شدن با مشکلات پوستی مانند خشکی بیش از حد را به طور چشمگیری کاهش میدهد. به یاد داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. به این منظور بهتر است با متخصص مربوطه که به راحتی میتوانید از سایت دکتر با من دسترسی داشته باشید، مشورتی انجام دهید.
دیدگاه خود را درج کنید