چگونه به فردی که دچار سکته قلبی شده کمک کنیم
چنانچه یکی از اطرافیانتان دچار سکته قلبی شده است، شما می توانید با انجام برخی کارهای بسیار ساده جان او را نجات دهید. ما در این مقاله از دکتر با من پس از بررسی برخی از علائم سکته قلبی به جواب این سوال که چگونه به فردی که دچار سکته قلبی شده کمک کنیم؟ خواهیم پرداخت. از آنجا که احتمال سکته قلبی در هر کسی وجود دارد بنابراین دانستن روش های کمک به فردی که سکته قلبی کرده بر هر کسی الزامی است، پس به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.اهمیت کمک به فردی که سکته قلبی کرده است
سکته قلبی اصولا در اثر گرفتگی عروق کرونری قلب و در نتیجه خونرسانی و اکسیژن رسانی ضعیف به قلب رخ می دهد. شدت حملات قلبی به تاثیرپذیری عضلات بستگی دارد و کمک به فردی که سکته قلبی کرده در زمان درست از اهمیت بسزایی برخوردار است. این نکته را فراموش نکنید که اگر شما دیدید که شخصی دچار حمله قلبی شده است، قبل از اینکه سایر نشانه های این بیماری ظاهر شوند، می بایست از یک مرکز اورژانس تقاضای کمک کنید.دقایق و ساعات اولیه سکته قلبی زمان طلایی هستند و در صورتی که بتوانید در این ساعات کمک به فردی که حمله قلبی کرده است بکنید، احتمال زنده ماندن فرد به سه برابر افزایش پیدا می کند.در زمان سکته قلبی اصولا نشانه های مشترکی در اکثر بیماران دیده می شود اما این بدین معنا نیست که همه بیماران این نشانه ها را باید داشته باشند.علائم سکته قلبی
قبل از اینکه به جواب این سوال که چگونه به فردی که دچار سکته قلبی شده کمک کنیم؟ بپردازیم،بهتر است که با نشانه های حملات قلبی آشنا شوید؛ چرا که در صورت عدم شناخت علائم حمله قلبی نمی توانید اقدامات اورژانسی در سکته قلبی را به درستی انجام دهید. از جمله علائم سکته قلبی عبارتند از:- احساس ضعف؛
- سرگیجه؛
- درد قفسه سینه که گاها این درد در یک بازو یا هر دو بازو، فک و شانه ها نیز کشده می شود و با استراحت هم درد کاهش پیدا نمی کند.
- احساس ناراحتی و درد در بالا شکم چیزی مانند آنچه در سوء هاضمه تجربه می شود.
- تنگی نفس؛
- احساس ترس فراوان مانند احساس نزدیک شدن به مرگ؛
- تعریق فراوان؛
- رنگ پریدگی؛
- غش کردن؛
- از دست دادن هوشیاری؛
اما چگونه به فردی که دچار سکته قلبی شده کمک کنیم؟

- پیش از هر چیز در زمان مواجهه با فردی که دچار حمله قلبی شده است باید با 115 یا همان مرکز اورژانس تماس بگیرید.
- در حد امکان لباس بیمار را در بیاورید یا مناطقی مانند قفسه سینه، گردن بیمار را باز کنید.
- پنجره یا درب خانه را باز کنید تا هوا گردش داشته باشد.
- بیمار را در حالت نشسته قرار دهید و پاهای وی را آویزان کنید.
- بیمار باید کاملا در حالت استراحت قرار داشته باشد و از انجام هر گونه فعالیت اضافی مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و … باید پرهیز کند.
- در زمان حمله قلبی خانواده یا نزدیکان خود به روحیه خود کاملا مسلط باشید و تمامی تلاش خود را برای کاهش استرس و اضطراب بیمار انجام دهید. بنابراین از انجام هر کاری که باعث اضطراب بیشتر بیمار می شود مانند سر و صدا کردن، گریه و … جددا خودداری کنید.
- از دادن هر گونه نوشیدنی مانند آب و … به بیماری که دچار سکته قلبی شده است جددا خودداری کنید چرا که می تواند باعث خفگی وی شود.
- چنانچه بیمار از داروی GNT (گلیسریل تری نیترات) به صورت قرص یا اسپری، استفاده می کند و پزشک برایش تجویز کرده است، فورا از این دارو به وی بدهید. این دارو باعث می شود به سرعت عروق کرونری بیمار گشاد شود و به این ترتیب اکسیژن رسانی به قلب افزایش پیدا کند و درد قفسه سینه کاهش پیدا کند.
- چنانچه داروی GNT موثر نبود، در زمان سکته قلبی برای کمک به فردی که حمله قلبی کرده؛ می توانید یک قرص آسپرین 300 میلی گرم (در صورتی که بیمار قبلا به تجویز پزشک از این دارو استفاده می کرده) به بیمار بدهید. قرص آسپرین باعث می شود که سرعت لخته شدن خون کاهش پیدا کند. بنابراین در زمان سکته قلبی از ایجاد لختگی بیشتر خون جلوگیری می کند.
- در زمان رسیدن نیروهای اورژانس آرامش خود را حفظ کنید. تا سرعت درمان و احیای سکته قلبی توسط آنها با سرعت بیشتری انجام شود.
- تماس با اورژانس؛
- بیمار را به پشت بخوابانید.
- چنانچه فرد نفس نمی کشد می توانید احیا را شروع کنید.
- 30 ماساژ قلبی دهید سپس 2 تنفس مصنوعی؛