برای درمان گیاهی آریتمی قلبی می توان از گیاهانی مانند بومادران، سنبل الطیب، زالزالک و … استفاده کرد. اما تاثیرگذاری این روش ها برای درمان آریتمی قلب به نوع و علت این عارضه بستگی دارد.
با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شما را با روش های درمان آریتمی قلب با گیاهان دارویی آشنا کنیم. البته لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که این مطالب تنها برای افزایش آگاهی شما جمع آوری شده است و چنانچه به آریتمی های قلبی مبتلا هستید باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
آریتمی قلبی چیست؟
به آریتمی قلب تپش قلب یا تپش نامنظم قلب نیز گفته می شود، عارضه ای بسیار رایج است که برخی مواقع بی ضرر و اما در برخی موارد دیگر خطر ساز هستند.
دلیل آریتمی های قلبی چیست؟
عوامل محیطی، روانی، مشکلات هورمونی و … می توانند باعث آریتمی یا تپش قلب شود. از جمله رایج ترین دلایل آریتمی قلب عبارتند از:
- سکته قلبی؛
- نارسایی قلبی؛
- تنگی دریچه های قلب؛
- بیماری های قلبی مادرزادی؛
- کم خونی؛
- سطح قند خون پایین؛
- استرس یا اضطراب شدید؛
- فعالیت بدنی شدید؛
- مصرف بیش از حد کافئین، الکل و نیکوتین؛
- مصرف مواد مخدرهایی مانند کوکائین و ماریجوانا؛
- دیابت؛
- آپنه خواب؛
- پر کاری یا کم کاری تیروئید؛
درمان گیاهی آریتمی قلبی
داروی گیاهی درمان آریتمی قلب بستگی به نوع و شدت بیماری دارد. برای پیشگیری و درمان آرتیمی خفیف؛ برخی داروها و دمنوش های گیاهی می توانند موثر باشند.
بنابراین چنانچه به آریتمی قلبی حاد و تپش قلب شدید مبتلا هستید روش های خانگی برای درمان آریتمی موثر نخواهند بود و باید هر چه سریعتر به یک دکتر آریتمی قلب مراجعه کنید.
از جمله روش های درمان خانگی آرتیمی قلبی خفیف عبارتند از:
- مصرف میوه های شیرین و رسیده مانند انگور سیاه و گلابی؛
- مصرف دمنوش بومادران؛
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با یک قاشق چایخوری عسل ترکیب کنید و روزانه یک قاشق از این ترکیب استفاده کنید.
- از آنجا که یکی از دلایل تپش قلب کمبود پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است، با مصرف ملاس سیاه این کمبود جبران شده و در نتیجه باعث درمان تپش قلب می شود. ملاس سیاه همچنین برای درمان کم خونی که یکی از دلایل اصلی آریتمی قلب است مفید می باشد. به منظور درمان گیاهی آریتمی قلبی با ملاس سیاه؛ یک قاشق چایخوری از این ماده را در یک فنجان آب حل کنید و سپس آن را میل کنید.
- میوه زالزالک باعث افزایش جریان خون به قلب و بهبود انقباضات عضلات قلب می شود که تمامی این عوامل باعث درمان تپش قلب می شوند.
- در صورتی که آریتمی قلب ناشی از اضطراب باشد؛ دانه کنار معجزه می کند. همچنین کنار یک داروی گیاهی آرام بخش برای افرادی است که در هنگام تلاش برای خوابیدن دچار تپش قلب می شوند.
- درمان آریتمی قلب با گیاهان دارویی مثل اسطوخودوس به این صورت است که باعث کاهش استرس و اضطراب در فرد شده و همچنین باعث تنظیم سطح فشار خون و ضربان قلب می شود.
- طبق مطالعات انجام شده ثابت شده است که بیش از ۷۰ درصد از افراد منیزیم کافی به بدن خود نمی رسانند و همین می تواند علت افزایش تپش قلب در بین افراد جامعه باشد. طبق گفته دانشمندان در صورت مصرف روزانه ۲۵۰ میلی گرم منیزیم می توانید از بروز بسیاری از بی نظمی های قلبی در امان باشید. خرفه سرشار از منیزیم است، بنابراین از مصرف آن قافل نشوید.
- سیر باعث کنترل سطح فشار خون، کنترل کلسترول خون و … می شود. برای کمک به سالم نگه داشتن قلبتان توصیه می شود روزانه یک عدد حبه سیر خام را با یک قاشق روغن زیتون و کمی نمک بخورید.
- مصرف دمنوش سنبل الطیب نیز به درمان آریتمی قلب کمک می کند. ریشه سنبل الطیب برای درمان تپش قلب موثر است. همچنین یک داروی گیاهی آرامبخش است. می توان سنبل الطیب را به صورت کپسول مصرف کرد و یا آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید و سپس میل کنید.
- دمنوش بادرنجبویه نیز یک داروی گیاهی درمان آریتمی قلب است.
- برای کمک به پیشگیری و درمان خانگی آریتمی قلب مصرف غذاهای حاوی منیزیم مانند برگ چغندر، اسفناج، بادام درختی و زمینی، کلم پیچ، بادام هندی، تخم کدو، لوبیا چشم بلبلی، دانه کنجد، جود دوسر، موز، شکلات، انواع ماهی، ماست کم چرب، آووکادو و …. توصیه می شود.
- زرشک نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است که در پیشگیری و درمان بی نظمی های قلبی نیز می توانند بسیار موثر باشند.
- گون به عنوان محرک ایمنی بدن و یک درمان گیاهی تپش قلب شناخته شده است.
کلام آخر
ما در این مقاله از دکتر با من به معرفی روش های درمان آریتمی قلب با گیاهان دارویی که شامل دمنوش سنبل الطیب، سیر، زرشک، گون، کندر، خرفه، بومادران و … است پرداختیم و همان طور که در طی مقاله چندین بار تکرار کردیم این روش ها تنها برای درمان آرتیمی های قلبی خفیف موثر هستند.
بنابراین در صورتی که دچار آریتمی های خطرناک قلبی هستید این روش ها هیچ تاثیری نخواهند داشت و باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
دیدگاه خود را درج کنید