اورژانسی در کنار شما هستیم! 09399589963
جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. درباره مراقبت از پوست اگزمایی بدانید
درباره مراقبت از پوست اگزمایی بدانید

درباره مراقبت از پوست اگزمایی بدانید

همه ما می دانیم که در برخورد با دیگران اولین چیزی که به چشم می خورد، پوست ما است که تا حد زیادی بیانگر حالات درونی و روحی ما نیز خواهد بود. برای نمونه هنگامی که خسته و بی انرژی هستیم یا حتی از شب قبل خواب خوبی نداشتیم، دیگران به راحتی از پوست ما متوجه این موضوع می شوند. بنابراین مراقبت از پوست اگزمایی و رسیدگی به آن در اولویت قرار می گیرد و ما باید به آن اهمیت بدهیم.

یکی از مواردی که باید به آن دقت کنیم، مراقبت از پوست اگزمایی است که در این مقاله قصد داریم راه های مراقبت از آن را بیان کنیم؛ پس با دکتر با من همراه باشید.

مراقبت از پوست اگزمایی چگونه است؟

مراقبت از پوست اگزما شده
مراقبت از پوست اگزما شده

پوست یکی از بزرگترین بافت های پوششی بدن است و از اعضای بدن محافظت می کند. علاوه بر این نقش محافظتی پوست در برابر سیل عظیمی از حوادث و مشکلات قرار دارد، از قبیل سوختگی، جراحت، ضرب خوردگی و آسیب های فیزیکی.

علاوه بر تمامی این ها مشکلاتی نظیر جوش، آکنه، حساسیت پوستی و اگزما وجود دارند که ممکن است در هر سنی پدیدار شوند که ما در این مقاله به صورت خاص به اگزما و درمان آن می پردازیم. بهتر است در ابتدا با اگزما آشنا شوید.

اگزما چیست؟

اگزما یک نوع ناراحتی پوستی است که ممکن است ریشه ارثی نیز داشته باشد. در این بیماری پوست دچار خارش، قرمزی، سوزش و التهاب می شود. علل این بیماری هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما در افرادی که آلرژی دارند، بیشتر دیده می شود. اگزما ممکن است در هر گروه سنی رخ بدهد، اما نشانه های بیماری در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

کودکان ممکن است از دو ماهگی تا 5 سالگی درگیر اگزما باشند، علائم بیماری اگزما در کودکان شامل قرمزی پوست، خشکی، خارش، التهاب و وجود برآمدگی در قسمت چانه یا پیشانی فرد است. هر چه کودک بزرگتر می شود، علائم بیماری در او شدت می یابد و هنگامی که بیماری به اوج خود رسید، با علائم شدید خشکی و خارش زیاد همراه است. ممکن است حتی پس از یک دوره درمان بیماری در کودکان دوباره عود کند و شدت بگیرد؛ به همین خاطر مراقبت از پوست اگزمایی بسیار اهمیت دارد.

برای نمونه درماتیت پوشک بر اثر پوشیدن پوشک در نوزادان ممکن است ایجاد شود. علت اصلی این نوع اگزما ممکن است که بر اثر قرار گرفتن قسمت های زیر پوشک با رطوبت ادرار و مدفوع، عدم تعویض به موقع پوشک و حرکت کردن با پوشک کثیف باشد.

در بزرگسالان ممکن است علائم اگزما در نواحی پشت زانو، گردن، آرنج، کف دست، کف پا و صورت دیده شود.  در بزرگسالان علائم خشکی پوست با پوسته پوسته شدن دیده می شود و ممکن است که زخم هایی را در بدن ایجاد کند که گاهی به زخم های بزرگ، عمیق و عفونی تبدیل می شوند.

برای درمان اگزما ارتباط با دکتر پوست و مو خالی از لطف نیست و می توانید به این منظور به سایت دکتر با من مراجعه کنید.

انواع اگزمای پوستی چیست؟

انواع اگزمای پوستی
انواع اگزمای پوستی

اگزماهای پوستی با توجه به علائم و شدتی که از خود نشان می دهند، به چند دسته تقسیم می شوند که در علم پزشکی شامل موارد زیر هستند.

درماتیت تماسی

در اگزمای درماتیت تماسی، پوست به شدت دچار التهاب می شود و علت ایجاد این نوع اگرما قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی است. برای نمونه خانم های خانه دار، کارگران ساختمانی و نقاشان از گروه هایی هستند که بیشتر در معرض ابتلا به درماتیت پوستی قرار می گیرند.

در درماتیت پوستی، پوست به شدت دچار خارش، التهاب و ترک می شود و علت اصلی ایجاد آن تماس با صابون، محلول ها و شوینده های شیمیایی است. حتی تماس بیش از اندازه با آب نیز می تواند این نوع اگزما را به وجود بیاورد.

اگزمای دیس هیدروتیک

یکی دیگر از انواع اگزمای پوستی، اگزمای دیس هیدروتیک است که بدن در آن دچار تاول های پوستی شده و بیشتر در ناحیه دست و پا دیده می شود. این تاول ها علاوه بر ظاهر برجسته ای که دارند، بسیار دردناک نیز هستند. ممکن است بعد از دوره درمان کامل این نوع التهاب دوباره عود کند، بنابراین مراقبت از پوست اگزمایی بسیار اهمیت دارد و بهتر است از مشاوره رایگان با دکتر پوست از سایت دکتر با من بهره ببرید.

این نوع التهاب در واقع یک پاسخ آلرژیک به موادی مانند فلزات است و حساسیت های فصلی نیز می توانند آن را به وجود بیاورند. افراد پر استرس، کسانی که زیاد عرق می کنند، افرادی که در معرض موادی مانند کبالت، نیکل یا کروم هستند و هوای گرم و مرطوب می تواند این نوع اگزما را به وجود بیاورد.

این نوع اگزما با خارش شدید پوستی و ترکیدن تاول ها شروع می شود و به مرور پوسته پوسته شدن، خشکی و التهاب پوست را به وجود می آورند که ممکن است زخم هایی را به وجود آورد که بسیار دردناک است.

اگزمای نومولار

اگزمای نومولار بیماری مزمن است که به نوع عددی نیز شهرت دارد و در اگزما به صورت لکه های پراکنده و سکه ای بر بدن دیده می شود که خارش و سوزش شدیدی را ایجاد می کند و حتی بعد از خارش زیاد ممکن است مایع شفافی نیز از آن خارج شود. این نوع اگزما در بین مردان در سنین 55 تا 65 سال بسیار شایع است و معمولا زمانی ایجاد می شود که پوست دچار سوختگی شود یا جای نیش حشرات روی آن باقی بماند.

درماتیت ساکن

درماتیت ساکن یا وریدی بیشتر در ساق پاها دیده می شود و علت آن مشکل در سیستم گردش خون یا واریس است و علائم آن با توجه به شدت و ضعف اگزما متفاوت خواهد بود. این نوع التهاب بیشتر در افراد بالای 50 سال دیده می شود و علائمی مانند خشکی، التهاب، قرمزی، خارش و متورم شدن پوست دارد.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک یک نوع التهاب مزمن و سخت درمان است که هم در کودکان و هم در بزرگسالان دیده می شود. لکه های پوستی که به وجود می آید، می تواند به حدی خارش ایجاد کنند که سبب خونریزی آن محل شوند.

مراقبت از پوست اگزمایی بسیار اهمیت دارد و اگر درمان آن دیر شود و دقت لازم نباشد، ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه آورد. از علائم این اگزما می توان به زرد، چرب شدن و پوسته پوسته شدن آن اشاره کرد. علل ایجاد آن عبارتند از: ارث، استرس، پوست چرب، عدم شستشوی مناسب پوست و شرایط آب و هوایی.

اتوپیک

اگزمای اتوپیک گاهی با آسم و تب یونجه همراه می شود و معمولا در کودکان خردسال شایع تر است. علائم این اگزما مانند پوسته پوسته شدن و خارش هستند که گاهی این علائم آنقدر شدید می شوند که سبب خارش زیاد و در نتیجه زخم شدن و تغییر رنگ آن محل خواهند شد. در نتیجه زخم هایی که به وجود می آید، ممکن است بیماری های ویروسی و باکتریایی را به همراه داشته باشد.

درماتیت عصبی

در واقع درماتیت عصبی نوعی اگزما است که خودمان به دست خودمان آن را ایجاد می کنیم. هنگامی که لباس های تنگ یا پلاستیکی می پوشیم و در شستن یک قسمت از بدن دقت کافی را به خرج نمی دهیم، سبب به وجود آمدن این اگزما می شویم. ممکن است در این نوع اگزما دچار سوزش، خارش و التهاب شوید و همین امر سبب بروز زخم های کوچک بر بدن می شود و باید نسبت به آن ها دقت داشته باشید.

برای مراقبت از پوست اگزمایی چه باید کرد؟
برای مراقبت از پوست اگزمایی چه باید کرد؟

بهتر است در مراحلی که با علائم شدید بیماری مواجه هستند، سریع تر به بهترین متخصص پوست در تهران مراجعه کنید. ممکن است پزشک برای شما از داروهایی نظیر آنتی هیستامین، کورتیکو استروئید، پردنیزولون و آنتی بیوتیک استفاده کند. ممکن است پزشک برای شما آزمایش بنویسد یا حتی در موارد خاص مجبور به نمونه برداری شود.

روش های درمانی برای کاهش یافتن شدت علائم اگزما عبارتند از:

  • نور درمانی
  • کمپرس سرد
  • حمام کردن
  • رعایت کردن رژیم غذایی خاص
  • استفاده از شوینده ها و صابون های مناسب
  • دوری از گرما
  • حفاظت پوست از سرما
  • طب سوزنی
  • ماساژ پوستی
  • حفظ آرامش

همچنین بهتر است برای کمک به بهبود سریع از پوشیدن لباس های تنگ، لباس های پشمی یا پلاستیکی، شوینده های معطر، نامناسب و خشن، استفاده از مواد شیمیایی و حلال ها خودداری کنید. همچنین در صورتی که تمایل دارید، می توانید از درمان های خانگی نیز بهره ببرید که این موارد عبارتند از:

  • روغن گل مغربی
  • روغن نارگیل
  • بلغور جو دو سر کلوئید
  • روغن آفتابگردان
  • گل همیشه بهار
  • نارون کوهی
  • تاک بالونی
  • شیرین بیان
  • بابونه
  • ژل آلوئه ورا
  • سرکه سیب
  • عسل
  • روغن درخت چای

کلام آخر

اگر شما هم از اگزمای پوستی رنج می برید، بهتر است که بدانید نسبت به این بیماری باید وقت و حوصله زیادی به خرج دهید. چرا که در صورت عدم مراقبت از پوست اگزمایی ممکن است علائم بیماری دوباره عود کند و باعث رنج و ناراحتی شود. یکی از راه هایی که در ابتدای راه به شما کمک می کند، مشاوره رایگان با دکتر پوست است که می توانید با مراجعه به سایت دکتر با من از خدمات این سایت استفاده کنید.

دیدگاه خود را درج کنید