
راه های خشک کردن جوش صورت چیست؟
در این مقاله سعی داریم مواردی را به شما بگوییم که به خشک کردن جوش صورت کمک زیادی می کند و می توانید از آن ها استفاده کنید. پس با ما همراه باشید.
به طور حتم بسیاری از افراد جوش صورت را تجربه کرده اند که اصلا خوشایند نیست، به خصوص در روزی که شما قرار کاری مهمی دارید یا به همانی دعوت شده اید. بی شک در چنین مواردی اعتماد بنفس فرد پایین می آید و سعی داریم با در دسترس ترین مواد و لوازم موجود جوش را از بین ببریم.
بهترین راه های خشک کردن جوش صورت کدام ها هستند؟
بی شک داشتن پوست صاف و بدون هر گونه جوش برای همه ایده آل است. اگر شما می خواهید که از جوش زدن در امان باشید، بی شک باید یکسری از نکات پوستی را رعایت کنید و روتین پوستی منظمی داشته باشید، اما بعد از آن باید بدانید که خشک کردن جوش نیازمند رعایت کردن دستورالعمل های زیر است که در ادامه به ترتیب برای شما خواهیم گفت و با رعایت آن ها می توانید جوش را از بین ببرید.
- علت را بیابید
در درجه اول لازم است که علت جوش زدن خود را بیابید، اما به صورت کلی دلیل اصلی جوش صورت ترشح بیش از اندازه چربی است. به خصوص در سنین بلوغ که ترشح غدد چربی زیاد شده و در نتیجه سبب به وجود آوردن جوش و آکنه می شود. بنابراین در درجه اول موضوعی که اهمیت دارد، تمیز نگه داشتن سطح پوست و شستشوی صحیح آن است.
در این راستا انواع مواد شوینده متناسب با هر نوع پوست در بازار وجود دارد و شما باید از پن یا صابونی استفاده کنید که خاصیت آنتی باکتریال دارد. پس برای خشک کردن جوش صورت لازم است که به صورت روزانه و مرتب صورت خود را با آب و صابون های طبی یا گیاهی بشویید.
ماساژ دادن پوست در هنگام شستشو باعث نفوذ شوینده به منافذ پوست می شود و از انباشته شدن چربی جلوگیری می کند و در نتیجه محیطی ایجاد می شود که مانع از بروز جوش می شود.
- دست زدن به جوش ممنوع!
نکته مهم دیگر در ارتباط با جوش صورت این است که باید از دستکاری، فشار دادن و ترکاندن جوش خودداری کنید. دست زدن به جوش سبب قرمزی و التهاب پوست خواهد شد و نه تنها باعث از بین رفتن جوش نمی شود، بلکه باکتری ها و چربی های به وجود آورنده جوش را در سطح پوست پخش می کند. بنابراین به جای ور رفتن با جوش، روی راه های خشک کردن جوش صورت تمرکز کنید.
- به تغذیه خود دقت کنید
از قدیم گفته اند «رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون»، بنابراین تغذیه ما نقش مهمی در سلامت پوست ما دارد. یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای درمان و خشک کردن جوش صورت انجام دهید، استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه حاوی ویتامین آ است. این مورد به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می کند. بنابراین یکی از راه های خشک کردن جوش اجتناب از غذاهای چرب، شیرین، شکلات، تخم مرغ و ادویه دار است.
اگر شما هم تمایل دارید که برای حل مشکل جوش صورت خود با متخصص پوست تهران مشورت کنید، ما به شما سایت دکتر با من را پیشنهاد می کنیم که از خدمات دیگر نظیر ارتباط آنلاین با دکتر پوست نیز استفاده کنید.
- ورزش و حمام را جدی بگیرید
یکی از مواردی که باید رعایت کنید، ورزش سبک و استحمام است. این موارد سبب باز شدن منافذ پوست، بهبود جریان خون در پوست و دفع چربی اضافی می شود. همچنین ورزش کردن علاوه بر سلامت پوست مزایای دیگری به همراه دارد که از هر جهت سودمند است.
- آرایش سنگین همیشگی ممنوع!
یکی از راه های خشک کردن جوش صورت محدود کردن استفاده از لوازم آرایشی و کرم پودر است. این مواد سبب بسته شدن منافذ پوست می شوند و ممکن است که جوش ایجاد کنند. بنابراین توصیه می شود استفاده از ضد آفتاب را جدی تر بگیرید و در صورت نیاز به استفاده از لوازم آرایشی ابتدا پوست خود را با مرطوب کننده به صورت کامل بپوشانید و سپس از کرم پودر به میزان خیلی اندک استفاده کنید. همچنین سعی کنید همیشه لوازم آرایشی فاقد چربی را به کار ببرید.
رعایت تمامی این موارد به شما در خشک کردن جوش های صورت و داشتنی پوستی صاف کمک می کند.
Do you have an untimely spot, pimple, or breakout? If so, drying the blemish out to remove the excess oil can help your skin heal and minimize how noticeable it is. Luckily, this is super easy to do, and there’s no reason you can’t safely treat your skin at home.
آیا جوش، لک یا جوشهای پوستی بیموقع دارید؟ در این صورت، خشک کردن لکه برای از بین بردن چربی اضافی میتواند به بهبود پوست شما کمک کند و میزان قابل توجه بودن آن را به حداقل برساند. خوشبختانه، انجام این کار بسیار آسان است و هیچ دلیلی وجود ندارد که نتوانید با خیال راحت پوست خود را در خانه درمان کنید.
https://www.wikihow.com/Dry-Out-a-Pimple
راه های خانگی خشک کردن جوش صورت
از آنجا که استفاده از ماسک های خانگی و گیاهی مورد توجه بسیاری از افراد است و به دلیل بی ضرر بودن و نداشتن عوارض خاص علاقه مندان خود را دارد، در این قسمت می خواهیم در مورد خشک کردن جوش با استفاده از راه های خانگی و ماسک های گیاهی بگوییم؛ بنابراین با ما همراه باشید.
تونیک زیبا کننده و ضد جوش گل ختمی
گل ختمی گیاهی است که برای خشک کردن جوش صورت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر بسزایی بر جوش دارد. پیشنهاد می شود که 4 قاشق غذاخوری گل ختمی، 4 قاشق غذاخوری برگ مورد، 2 قاشق غذاخوری بابونه شیرازی و یک قاشق غذاخوری نعنا را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به همراه دو لیوان آب به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
سپس 20 دقیقه صبر کنید تا محلول خنک شود، سپس این محلول را صاف کرده و 5 قاشق غذاخوری سرکه را به آن اضافه کنید. مصرف این محلول سبب خشک شدن جوش صورت، لطافت و صافی پوست می شود. علاوه بر این شما می توانید یک قاشق غذاخوری گل ختمی همراه با یک قاشق غذاخوری گل بابونه را با یک لیوان آب بجوشانید و بعد به مدت 20 دقیقه روی پوست صورت بگذارید، سپس با آب ولرم بشویید.
تونیک پرتقال و لیمو ترش برای خشک کردن جوش صورت
برای تهیه تونیک معجزه آسا ابتدا آب یک پرتقال را با آب 3 عدد لیمو ترش و یک عدد خیار، بگیرید. سپس با 30 گرم الکل 40 درصد و 20 گرم گلاب مخلوط کنید. این محلول برای بازکردن رنگ پوست و حفظ شادابی پوست بسیار مناسب است و همچنین باعث خشک شدن جوش صورت و رفع جوش های سر سیاه و زیر پوستی می شود.
ماسک نشاسته ضد جوش
یک قاشق مرباخوری نشاسته را در کمی آب مخلوط کنید و سپس روی حرارت بگذارید و زمان دهید تا یک قل بزند و حالت فرنی پیدا کند. این ماسک را بعد از خنک شدن روی پوست خود بمالید و اجازه دهید تا 20 دقیقه بماند، سپس با آب بشویید.
ماسک پیاز
یکی از راه های خشک کردن جوش صورت استفاده از پیاز است. دو عدد پیاز را بشویید، پوست بگیرید، سپس خرد کنید و اجازه دهید با آب بپزند. این کار را تا زمانی ادامه دهید که آبی در ته ظرف باقی نماند. سپس پیاز پخته را در بین پارچه نخی نازکی قرار دهید و روی پوست خود بگذارید و بعد از 10 دقیقه پوست خود را بشویید.
پیاز خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و علاوه بر آن سبب پاکسازی و لایه برداری پوست نیز می شود. استفاده از پیاز روند خشک کردن جوش ها را تسریع می بخشد.
استفاده از ماسک آرد جو و ذرت برای از بین بردن جوش
برای استفاده از این ماسک در رفع جوش صورت پیشنهاد می شود که یک سفیده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری آرد جو و یک قاشق غذاخوری آرد ذرت مخلوط کنید و با چنگال به هم بزنید. سپس این ماسک را بر پوست بگذارید و بعد از خشک شدن بشویید.
استفاده از سیب زمینی
یکی دیگر از روش هایی که می توانید برای از بین بردن جوش صورت از آن استفاده کنید، سیب زمینی است. یک سیب زمینی را بپزید و بعد از اینکه پخته شد، آن را له کرده و با شیر ترکیب کنید. این ترکیب را به پوست خود بمالید و بعد از خشک شدن، پوست خود را با آب ولرم شستشو دهید. این ترکیب علاوه بر کمک کردن به خشک شدن جوش های صورت به روشن کردن پوست و رفع ضایعات پوستی کمک می کند.
درمان جوش با ماسک انگور
یک مقدار انگور را در ظرفی له کنید و آب آن را بگیرید. روی پوست خود بمالید و بعد از خشک شدن بشویید. در قدم بعدی سعی کنید که داخل مقداری آب ولرم یک قاشق مربا خوری جوش شیرین بریزید و صورتتان را با این آب بشویید.
این ماسک پوست صورت را صاف و درخشان می کند، جوش های پوست را از بین برده و چین و چروک پوست را نیز از بین می برد.
ماسک سفیده تخم مرغ
برای از بین بردن جوش صورت به میزان مساوی سفیده تخم مرغ و آبلیمو را با هم ترکیب کنید و روی حرارت به هم بزنید تا غلیظ شود. این ماسک را روی پوست صورت بگذارید و بعد از 20 دقیقه بشویید. این ماسک بر روشن شدن رنگ پوست تاثیر زیادی داشته و علاوه بر این در درمان لک های ناشی از آفتاب سوختگی نیز کاربرد دارد و جای جوش را نیز از بین می برد.
یخ گذاشتن روی جوش چه تاثیری دارد؟
یخ گذاشتن روی جوش میتواند تأثیرات مفیدی داشته باشد، بهویژه برای کاهش التهاب و قرمزی جوشها. در ادامه تأثیرات اصلی آن را توضیح میدهم:
تأثیرات یخ روی جوش:
-
کاهش التهاب: سرمای یخ باعث منقبض شدن رگهای خونی زیر پوست میشود، که در نتیجه التهاب و تورم جوش کاهش مییابد.
-
کم شدن قرمزی: با کاهش جریان خون در ناحیه جوش، قرمزی آن کمتر دیده میشود.
-
کاهش درد: اگر جوش دردناک باشد، استفاده از یخ مثل یک بیحسکننده موقت عمل میکند و درد را کاهش میدهد.
-
تسریع روند بهبود: یخ میتواند باعث کاهش فشار و التهاب در اطراف جوش شود و در نتیجه به بهبود سریعتر آن کمک کند، مخصوصاً اگر در مراحل اولیه ظاهر شدن جوش استفاده شود.
نحوه استفاده صحیح از یخ:
-
یک تکه یخ را در پارچه نخی تمیز یا دستمال بپیچید (یخ را مستقیم روی پوست نگذارید).
-
۱۵ تا ۳۰ ثانیه روی جوش نگه دارید.
-
روزانه ۲ تا ۳ بار میتوان این کار را تکرار کرد.
-
از فشار دادن یا مالیدن یخ روی پوست خودداری کنید.
نکات مهم:
-
یخ جوش را “خشک” نمیکند ولی ظاهر آن را بهبود میبخشد.
-
برای درمان کامل جوش بهتر است از روشهای درمانی موضعی یا دارویی نیز استفاده شود.
-
اگر پوست خیلی حساس یا دچار زخم باز است، از یخ استفاده نکنید.
شما می توانید علاوه بر رعایت و اجرای تمامی این موارد برای تماس با دکتر پوست به سایت دکتر با من مراجعه کنید.
داروهای رایج خشک کردن جوش صورت
💊 داروهای موضعی (کرم، ژل، محلول)
-
بنزوئیل پراکسید (Benzoyl Peroxide)
-
ضدباکتری قوی
-
کمک به خشک شدن جوش و باز کردن منافذ پوست
-
-
آداپالن (Adapalene)
-
رتینوئید موضعی (مثل دیفرین)
-
کاهش التهاب و پیشگیری از بسته شدن منافذ
-
-
ترتینوئین (Tretinoin)
-
نوعی رتینوئید قویتر
-
تسریع بازسازی سلولی و خشک کردن جوشها
-
-
کلیندامایسین موضعی (Clindamycin)
-
آنتیبیوتیک موضعی برای کنترل التهاب
-
-
اریترومایسین موضعی (Erythromycin)
-
آنتیبیوتیک موضعی، معمولاً ترکیب با بنزوئیل پراکسید استفاده میشود
-
-
سالیسیلیک اسید (Salicylic Acid)
-
کمک به لایهبرداری و پاکسازی منافذ
-
-
آزلائیک اسید (Azelaic Acid)
-
ضدالتهاب و ضدباکتری، مناسب برای پوستهای حساس
-
-
رزورسینول یا گوگرد (Sulfur-based creams)
-
خشککنندههای ملایم جوش
-
💊 داروهای خوراکی (در موارد شدید یا مقاوم)
-
آنتیبیوتیکهای خوراکی (مانند داکسیسایکلین، مینوسیکلین، تتراسایکلین)
-
کاهش التهاب و باکتریهای مولد آکنه
-
-
ایزوترتینوئین (Isotretinoin / راکوتان)
-
دارویی بسیار مؤثر ولی با عوارض جانبی زیاد، فقط برای آکنههای شدید و مقاوم
-
-
قرصهای ضدبارداری (برای خانمها)
-
تنظیم هورمونها در آکنههای وابسته به تغییرات هورمونی
-
-
اسپیرونولاکتون (Spironolactone)
-
ضد هورمون آندروژن، مناسب برای خانمهایی با آکنه هورمونی
-
🧴 مکملهای ترکیبی که گاهی تجویز میشوند:
-
ژل کلیندامایسین + بنزوئیل پراکسید (مثلاً: Acnatac یا Duac)
-
کرم ترتینوئین + اریترومایسین
استفاده از داروهای ضدجوش مخصوصاً داروهای قویتر کاملاً نیاز به نظر پزشک دارد، چون این داروها میتوانند عوارضی داشته باشند یا برای همه مناسب نباشند.
در ادامه نکات مهمی که قبل از استفاده از این داروها باید در نظر گرفته شود:
❗ چرا مشورت با پزشک ضروری است:
1. تشخیص درست نوع جوش
-
همه جوشها یکسان نیستند (التهابی، کیستی، هورمونی، باکتریایی،…) و هر نوع درمان خاص خود را دارد.
2. پرهیز از عوارض ناخواسته
-
برخی داروها مثل ایزوترتینوئین (راکوتان) یا حتی رتینوئیدهای موضعی میتوانند:
-
باعث خشکی شدید پوست و لبها شوند
-
حساسیت به آفتاب ایجاد کنند
-
در زنان باردار یا شیرده بسیار خطرناک باشند
-
3. تداخل دارویی
-
بعضی داروها با داروهای دیگر (مثلاً داروهای ضدبارداری، آنتیبیوتیکها، داروهای پوستی) تداخل دارند و ممکن است عوارض را زیاد کنند.
4. نحوه و زمان استفاده بسیار مهم است
-
برخی داروها باید شبها استفاده شوند (مثل ترتینوئین)
-
بعضیها فقط روی نقاط خاصی از صورت
-
استفاده زیاد یا اشتباه میتواند باعث سوزش، التهاب یا لک شدن پوست شود
5. بررسی وضعیت هورمونی یا داخلی بدن
-
گاهی جوشها ناشی از اختلالات هورمونی یا مشکلات کبدی هستند و داروی موضعی کمکی نمیکند.
خوددرمانی با داروهای قوی ضد جوش بدون نظر پزشک ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت پوست یا عوارض دائمی شود. بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنی تا درمان دقیق، ایمن و مناسب نوع پوست و نوع جوشات تجویز شود.
کلام آخر
اگر شما هم از جوش های پوست صورت خود رنج می برید، نگران نباشید؛ چرا که ما در این مقاله راه های خشک کردن جوش صورت را برایتان توضیح داده ایم. در درجه اول باید علت جوش های خود را بدانید تا در صورت لزوم درمان خوراکی را نیز لحاظ کنید. همچنین شستشوی مرتب پوست با شوینده متناسب بسیار حائز اهمیت است.