سرطان بیضه
خوشبختانه امروزه سرطان بیضه بین مردان یک بیماری نادر محسوب می شود. سرطان بیضه بیشتر مردان جوان را درگیر می کند. رده سنی که مردان ممکن است دچار سرطان بیضه شوند، ۱۵ تا ۴۹ سال است.سرطان بیضه مانند دیگر سرطان ها، علائم مختلفی از خود نشان میدهد. قصد داریم در این مقاله هر آنچه که باید دربارهی این بیماری بدانیم و راه حلهای پیشگیری و درمان از آن آگاه شویم.تاریخچه
سرطان بیضه سرطان جدیدی نیست و مانند دیگر سرطانها از دیرباز وجود داشته است. تاریخ نشان میدهد با گذر زمان در درمان سرطان بیضه پیشرفتهای زیادی به وجود آمده است و با استفاده از تکنیکهای بیشمار در ۹۵ درصد بیماران با حفظ عملکرد جنسی، درمان صورت میگیرد. پیشرفت در درمان سرطان بیضه از جمله دستاوردهای بزرگ پزشکی محسوب می شود. FDA تاییدیهای به طور جزئی و کامل از چندین عامل ناشی از آزمایشات سرطان بیضه از جمله وین بلاستین در دهه ۱۹۶۰، بلئومایسین در سال ۱۹۷۳، سیس پلاتین در سال ۱۹۷۸، اتوپوزاید در سال ۱۹۸۳ و ایفوسفامید در سال ۱۹۸۸ ارائه داده است.سرطان بیضه چیست؟

آمار ابتلا به سرطان بیضه

علائم سرطان بیضه چیست؟

-
- در قسمت پایینی شکم یا قسمت کشالهی رانش دردناک است.
-
- احساس کمر درد دارد.
-
- در یک یا هر دو بیضه تورم یا وجود تودهای را احساس میکند.
-
- در کیسههای بیضه احساس درد یا ناراحتی را تجربه میکند.
-
- در کیسههای بیضه احساس سنگینی میکند.
-
- بزرگ شدن و حساس شدن در بافت بیضههایش اتفاق افتاده است.
انواع سرطان بیضه

-
- اولین و شایعترین نوع سرطان در بیضه ها، سرطان بیضه سلول زایا نامیده میشود. سلولهایی که بدن فرد از آنها برای تولید اسپرم استفاده میکند، سلولهای زاینده نامیده میشود. اگر این سلولهای زاینده دچار تغییرات شوند سرطان بیضه سلول زایا اتفاق میافتد.
-
- سمینوم ها: این نوع سرطان بیضه در ۲۰ سال قبل شیوع بیشتری داشته است. امروز در حدود ۴۰-۴۵ درصد از سرطان بیضه سلول زایا را تشکیل میدهند.
-
- غیر سمینوم ها: این نوع سرطان سلول زایا از شیوع بیشتری برخوردار است. تومورهای کیسه زرده، کوریوکارسینومهای جنینی، تراتومها جز این نوع سرطان محسوب میشوند.
-
- تومورهای سلول سرتولی: حدود یک درصد از موارد را شامل میشود.
-
- تومورهای سلول لیدیگ: حدود یک الی سه درصد از موارد را شامل میشود.
آیا می توان از سرطان بیضه پیشگیری کرد؟
هیچ راهی برای پیشگیری از سرطان بیضه وجود ندارد و اگر در طول زندگی به سرطان بیضه مبتلا شدید باید به پزشک متخصص اورولوژ مراجعه و درمان مربوطه را شروع کنید و باید بدانید پیشگیری یا خود درمانی خودسرانه پاسخ نمیدهد. با استفاده از درمانهای مختلفی مثل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و … میتوانیم به درمان بپردازیم.غربالگری سرطان بیضه به چه صورت است؟
توصیه پزشکان اورولوژیست در این است که خود افراد بیضههایشان را خودآزمایی کنند و هر گونه تغییرات احتمالی یا وجود توده را به دکتر اورولوژ گزارش دهند.همه پزشکان با این خودآزماییها موافق نیستند زیرا بر این باورند که این خودآزماییها نمیتواند فرد را از مرگ ناشی از سرطان بیضه نجات دهد. به همین دلیل خواهان غربالگریهای سالیانه توسط پزشکان هستند.با این حال این امر میتواند تاحدودی برای شما و سلامتیتان کارساز باشد و شما میتوانید برای خود آزمایی بیضهها آن ها را لمس کنید.علت سرطان بیضه چیست؟

مراحل مختلف رشد سرطانی سلول های بیضه چیست؟
مانند دیگر سرطان ها، سرطان بیضه هم مراحل مختلفی دارد. هرچه سرطان بیضه در مراحل بالاتری قرار داشته باشد، درمان سخت تر می شود.-
- در اولین مرحلهی ابتلا، سرطان بیضه فقط محدود به یک یا هر دو بیضه میشود.
-
- در مرحلهی ثانویه سرطان بیضه به غدد لنفاوی شکم نیز گسترش مییابد.
-
- در مرحله آخر، این سرطان علاوه بر بیضه و غدد لنفاوی شکم به سایر اندامهای بدن مثل مغز، کبد، ریه متاستاز میدهد. در مورد و مرحلهی سوم، درمان بسیار سختتر است.
درمان سرطان بیضه به چه صورت است؟
برای درمان سرطان بیضه راه حلهای متفاوتی وجود دارد. مهمترین راههای درمان معمولا شامل برداشتن قسمتی از بافت بیضه آسیبدیده با جراحی (ارکیدکتومی یا ارکیکتومی) است. نکتهی قابل توجه این است که این عمل معمولاً بر ناتوانی جنسی و ناباروری مرد و زودانزالی تأثیر قابل توجهی نمیگذارد. در ادامهی درمان از شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده میشود و بعد از درمان، فرد باید به مدت ۵ سال تحت نظر باشد.چگونگی تشخیص رشد سرطانی سلول های بیضه

-
- آزمایش خون
-
- سونوگرافی